logo
Profil

Født 1938 i Thisted, Thy. Uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København (nu Danmarks Designskole) og School of Visual Arts i New York. De første år arbejdede jeg i reklamebranchen bl.a. i København, Århus, Oslo og New York, men de sidste mange år har jeg været selvstændig. Jeg har ligeledes undervist en del, bl.a. på Kunsthåndværkerskolen i Kolding samt selv arrangeret kurser.

Min kone og jeg flyttede til Møn i 1997, hvor vi i de første 10 år var bosat og havde galleri i Fanefjord Skov. Siden flyttede vi til Stege og havde galleri i Luffes Gård, indtil vi i 2014 flyttede ud til større og lysere lokale på Storegade.Jeg har igennem årene udstillet i et utal af kunstforeninger landet over. Haft separatudstillinger bl.a. hos Galleri Henning Larsen, Knud Grothe i Charlottenlund, Galleri Leopold, Hamburg og i Mijas, Spanien. Ligeledes deltaget i mange fælles udstillinger både herhjemme og i udlandet.

Særlige bestillingsopgaver:
Turistplakaten for Møn 1998,
Turistplakaten for Ny Næstved Kommune 2006
Postkort for Tivoli, København og Knuthenborg Dyrepark.
Bogillustrationer, bogomslag, dekorationer til promotionstiltag, udsmykningsopgaver til Hotel Liselund Ny Slot, Distriktspsykiatrien i Stege og flere direktionslokaler2x2
Akryl

I de senere år er jeg gået meget over til at benytte akrylfarver som mit udtryksmiddel.
Inspirationen dertil kom via en rejse til Shanghai. Vi boede lige overfor Pudong og med udsigt dertil, og de utrolig mange og stærke farver, som kineserne benytter i deres reklamer, brændte sig fast på min nethinde. Så da jeg kom hjem, måtte jeg simpelthen forsøge at gengive mine synsindtryk.
Dette satte også gang i en tidligere benyttet motivverden, nemlig bylivet. Men også mine �?hjemlige�? mønske motiver gengiver jeg ofte i akryl.

Akvarel

Motiverne her på Møn egner sig virkelig godt til at blive gengivet i akvarel, og det var faktisk også den primære årsag til, at vi i sin tid flyttede til Møn. Omgivet af vand og med Stege Nor i midten af øen, har vi et fantastisk lys her. Klinten kan man jo simpelthen aldrig blive træt af at se på. Den ser altid forskellig ud, og derfor har jeg malet den utallige gange, og hver gang, synes jeg, fået et helt nyt billede ud af det

   
   
2x2 Galleri Rune
Storegade 20A
4780 Stege

T: +45 5582 6969
M:+45 2255 8733
E: bentrune@mail.tele.dkÅbningstider

Tirsdag: kl. 12 - 16
Onsdag: kl. 12 - 16
Torsdag: kl. 12 - 16
Fredag: kl. 12 - 16
Lørdag: kl. 11 - 13


Eller kontakt:
Tlf: 5582 6969 /
2255 8733
bentrune@mail.tele.dk
www.bentrune.dk

facebook button Du behøver ikke have en bruger.

Besøg også Bent Rune Fashion Illustrationer